188MA – compacte woning in bosrijke omgeving

Compacte woning in gebied voor verblijfsrecreatie

Het doel was om een eigentijdse woning te bouwen in een gebied voor verblijfsrecreatie waar strenge bouwvoorschriften gelden. Een woning mag hier maar 100m² vloeroppervlakte bedragen. Hier is elke vierkante meter dus van belang!

Architectuur in de omgeving

De keuze voor natuurlijke materialen was een van de voorschriften bij dit project. De gevel van de woning is daarom afgewerkt met hout, wat niet alleen warmte en karakter toevoegt aan het ontwerp, maar ook harmonieus opgaat in de groene omgeving.

Ruimtelijk gevoel

In de woonkamer werd een grote vide ontworpen. Deze vide heeft een dubbele functie. Ten eerste versterkt dit het ruimtelijk gevoel in de woonkamer, waardoor deze nog lichter en luchtiger aanvoelt. Ten tweede draagt het bij aan de connectie tussen de verschillende niveaus van de woning, waardoor een gevoel van continuïteit en openheid wordt gecreëerd.

Zicht naar buiten

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van deze woning is het dubbelhoge raam in de achtergevel. Vanuit de woning kunnen bewoners op beide verdiepen genieten van een groen landschap. Dit uitzicht creëert een harmonieuze relatie tussen het gebouw en de omgeving.

 

De keuze voor de vide en het dubbelhoge raam in de achtergevel brengen het ruimtelijk gevoel van de natuur naar binnen.