001VO – een strakke vormentaal als basis voor het ontwerp

vrijstaande eengezinswoning | gerealiseerd

De volumes zijn strak belijnd en statig opgevat door de extra hoogte van het volume omhuld door de zwarte tegels, waarachter zich enkele terrassen bevinden. Grote ramen, een opengetrokken gelijkvloers met zichten van voorgevel tot achtergevel maakt dat deze woning zeer ruimtelijk en licht aanvoelt. De trap als scheidend element in de leefruimte bakent de de bureau-zone af van de rest van de achterliggende leefruimte.

Hellend dak met een kantje

Het a-typische hellende dak op de woning zorgt ervoor dat op de juiste plaatsen onder het dak extra hoogte wordt gecreëerd om enkele ruimtes in onder te brengen. Zo bevindt zich de master bedroom met sanitaire cel en dressing zich op de tweede verdieping, en kan men circuleren onder het steile gedeelte van het dak aan de rechterzijde.

Smooth en ruw als tegengestelden

Voor de gevelmaterialen werden steeds contrasten aangehaald: gladde keramische tegels versus een zeer ruwe baksteen, grootformaat tegels versus een kleine baksteen, zwarte gevelmaterialen versus witte gevelmaterialen. Deze tegengesteldeelementen maken een geïntegreerd geheel als woning

Conclusie

Zwart-wit, strakke lijnen en veel licht zijn de kernwaarden van dit project. Door enkele houtaccenten in het interieur, zoals de parket en de houten trapbekleding voelt deze moderne woning warm aan.

Bent u overtuigd?

Bent u van plan een project te starten en heeft u nog vragen of bent u al overtuigd? Dan helpen we u graag verder.

Neem contact op