042LES – Vooruitstrevende appartementen opgetrokken in hout

meergezinswoning | gerealiseerd

Deze meergezinswoning met 5 appartementen is het broertje van 2 vorige meergezinswoningen in dezelfde landelijke stijl. Een combinatie van hout in natuurkleur en recuperatie baksteen staat in de gevels centraal.

Prefab appartementen

Deze appartementen zijn structureel opgetrokken in elementen van houten wanden en vloeren. Reeds alle technieken werden op voorhand uitgewerkt en waar nodig werden sparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten gemaakt in de houten wanden. Dit alles gebeurde in de houtatelier. Op de werf werden de houten wandelementen in zijn geheel geplaatst als een blokkendoos, wat een enorme versnelling in het bouwproces gaf.

Een project van 2012 met technieken van 2021

De bouwheer hechtte zeer veel belang aan het energiezuinige concept van dit project. Hier worden de appartementen verwarmd met warmtepompen, zijn er zonnepanelen aanwezig en is de isolatieschil veel beter voorzien dan wat de verplichte norm destijds was. Dit resulteert in een energieverbruik dat nagenoeg te verwaarlozen is.

Conclusie

Deze appartementen, met een grotere snelheid opgetrokken dan een project in traditioneel metselwerk, met hoge energie-eisen, past esthetisch gezien perfect in het rijtje van 3 meergezinswoningen

Bent u overtuigd?

Bent u van plan een project te starten en heeft u nog vragen of bent u al overtuigd? Dan helpen we u graag verder.

Neem contact op