Project Dillen
Project Dillen

Woningen BA – Strakke woningen met warm houtaccent

2 halfopen bebouwingen in één geheel | Gerealiseerd

Twee halfopen eengezinswoningen die één geheel vormen, werden ontworpen om het uitzicht van een grote villa te hebben. De portiek bekleedt in hout, dat natuurlijk vergrijsd verbindt de 2 woningen in de voorgevel: het hout van deze portiek van de linkerwoning loopt naadloos over in de gevel van de rechterwoning

Licht centraal in de woning

De twee ruime woningen worden met veel aandacht voor lichtinval opgericht. De linkerwoning heeft zo op de eerste verdieping, op een afstand van 2 meter van de rechter gevel een grote glaspartij in de traphal, die kijkt naar een blinde muur. Zo komt er enorm veel licht binnen, zonder aan privacy in te boeten of gordijnen te moeten hangen om inkijk te vermijden. In de rechter woning hebben we met verschillende koepels de ruimtes op de eerste verdieping extra licht gegund.

Warme baksteenmix in combinatie met padouk en aluminium

De uitgesproken bonte en bruine baksteenmix, gelijmd uitgevoerd werd hier in een samenspel met padouk, dat natuurlijk vergrijsd en zwarte aluminium buitenschrijnwerk en bekleding gezien om één geheel te vormen. Het is niet duidelijk waar de ene woning eindigt en de andere begint, aangezien de materialen over de 2 woningen heen doorlopen en afgewisseld worden.

Krachtige vormentaal en afgestemd materiaalgebruik verenigt 2 woningen tot één geheel.

Bent u overtuigd?

Bent u van plan een project te starten en heeft u nog vragen of bent u al overtuigd? Dan helpen we u graag verder.

Neem contact op