157TB – BIM project in een groene omgeving

vrijstaande eengezinswoning | gerealiseerd

Harmonieuze Eenheid: Een eigentijds architectuurproject met BIM

Bij dit project was er een harmonieus samenspel tussen vorm, functie en geavanceerde bouwmethoden. Dankzij de integratie van Building Information Modeling (BIM) en de verdere uitwerking hiervan door de aannemer, is dit project uitgegroeid tot een indrukwekkend staaltje innovatie en efficiëntie in de bouwsector.

Time is money

De basis van dit project wordt gevormd door een staalskelet structuur, gecombineerd met geïsoleerde sandwichpanelen. De keuze voor deze materialen en de keuze om dit project in BIM uit te werken, verkortte de uitvoeringsplanning aanzienlijk waardoor de afwerking sneller aangevat kon worden.

Visuele verbinding tussen woning en bijgebouw

De woning bevindt zich op een hoekperceel dat gekenmerkt wordt door zijn smalle en diepe vorm. Met dit in gedachten hebben we het ontwerp zorgvuldig uitgewerkt, waarbij de dakrand van het platte dak van de woning doorloopt tot aan het bijgebouw. Dit creëert visueel een verbinding tussen de woning en de garage. Hierdoor ontstaat een architectonische en esthetische eenheid die vanaf de Nieuwelaan zichtbaar is, waardoor het hoekperceel een extra meerwaarde krijgt.

Metalen gevelbekleding als bekroning

Als contrast met de groene omgeving heeft de bouwheer gekozen voor een gedurfde rode metalen gevelbekleding. Deze keuze creëert een opvallend en eigentijds accent, waardoor het architectuurproject zich onderscheidt van de omringende gebouwen. De rode gevelbekleding vormt een levendig contrast met het groene landschap en trekt de aandacht naar het unieke karakter van het ontwerp.

De combinatie van de groene omgeving en de rode metalen gevelbekleding creëert een boeiend spel tussen natuurlijke en industriële elementen